Smitter XMRV ved blodoverføring?

27 okt

XMRV Global Action melder i dag flg :

Blodoverføringer øker risikoen for Non-Hodgkins lymfom og kronisk lymfosyttisk leukemi.

XMRV Global Actions’ egen kommentar: Er ikke begge disse sykdommene knyttet til ME? Kan XMRV være «the smoking gun»? Gir svaret fra denne forskningen den første indirekte indikasjon på at XMRV smitter ved blodoverføringer?

Som Dr. Mikovits og  hennes team kommenterte i sin $1.6M søknad til NIH: «I tråd med (og dette står fast) denne kroniske inflammatoriske sammenhengen; Det er kjent at ME-pasienter har kortere levetid, og de er i faresonen for å utvikle lymfom. Vår hypotese er at kronisk/vedvarende inflammatorisk stimulering fra aktive og tilbakevendende infeksjoner av flere virus på en mottakelig vert, den genetiske profilen man har vil avgjøre om disse vil  føre til en patogenese preget av CFS. » (Patogenese = årsak til utvikling av sykelige tilstander el. sykdom)  http://meagenda.wordpress.com/2009/10/22/nih-1-6-million-award-for-mecfs-research-for-drs-mikovits-kerr
Kan det neste steget for disse NHL/CLL forskerne være å gjøre epidemiologiske studier og prevalensstudier? At de tester om pasienter med ikke-Hodgkins lymfom og kronisk lymfosyttisk leukemi er smittet med XMRV-virus?

Interessante ting om vi ikke var så midt oppe i det selv..  Klikk her for originaltekst

Her er artikkelen XMRV Global Action refererer til:

HemOnc.today skriver:  Hos pasienter som fikk blodoverføring, ble risikoen for å utvikle non-Hodgkins lymfom forhøyet. Med høyere risiko for kronisk lymfosytttisk leukemi/små lymfosyttiske lymfomer enn for andre subtyper.  Les resten av artikkelen her:  http://www.hemonctoday.com/article.aspx?rid=76912

.

EDIT: Oppdatering: XMRV Global Action har i kveld lagt til denne linken: Association between red blood cell transfusions and development of non-Hodgkin Lymphoma: a meta-analysis of observational studies:  http://bloodjournal.hematologylibrary.org/cgi/content/abstract/116/16/2897
.

Jeg skrev at jeg ville oppdatere her mer etter hvert, men formen er ikke helt den beste akkurat nå. Tilbake helt plutselig, håper jeg.

Reklamer

2 kommentar to “Smitter XMRV ved blodoverføring?”

 1. Lilljekonvall 27/10/2010 kl. 12:49 #

  ja, hadde vi ikke stått midt oppi det selv…*grøsser* Det viktigste er at informasjonen finnes og leses – og der gjør jo du en formidabel jobb.
  ha en superfin dag 🙂
  Beste hilsen
  Lilljekonvall

  • Martha 27/10/2010 kl. 13:23 #

   Ja, det er mye man finner som man helst ikke vil lese noe om. Grøsser jeg også! Men siden vi nå er oppe i dette her, så får vi bare prøve å overbevise oss om at det er bedre å vite – enn å ikke vite.
   Og prøve så godt vi kan å finne argumenter som kan overbevise myndighetene om at de må stenge blodbankene for ME-syke slik at ikke enda flere smittes av dette forferdelige viruset.

   Det verste er at det ser ut til at alt bare preller av. Helt utrolig at de ikke følger med på utenlandsk forskning såpass at de skjønner hvor stor fare dette viruset etter all mulig sannsynlighet utgjør for blodforsyningen vår!

   En fin dag til deg også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: