Mulig genetisk feilregulering i ME/CFS hos barn og ungdom.

8 des

Hentet fra ESMEs sider på Facerbook

.

Artikkel fra  Scientific Research ; Knowledge is power

.

Hypocortisolisme er et hyppig funn hos personer med kronisk utmattelsessyndrom (CFS) og kan spille en forklarende rolle i utviklingen av sykdommens symptomer. Den etiologiske mekanismen bak dette funnet kan være en genetisk variasjon i glukokortikoid reseptor-uttrykk (GR) eller økt motstand mot virkningene av glukokortikoider. Flere etterforskere tror at angivelige variasjoner i en GR (NR3C1) medierer uttrykk for kronisk utmattelse, muligens gjennom påvirkning av hypothalamus-hypofyse-binyre (HPA) akse- funksjonen [1]. I tillegg er flere immunologiske variabler knyttet til CFS. Den kjernefysiske faktor kappa-beta (NFkB) -veien er tungt involvert i cellulær transkripsjon og regulering, og har vist seg å være assosiert med utviklingen av CFS. NFkB- veien er direkte regulert av og påvirker tilstedeværelsen av GR [2]. Vår studie har fokusert på å vurdere om en slik inflammatorisk transkripsjon har oppstått i løpet av ungdomsårene. Funnene viser redusert uttrykk for NFKB1, NFKB2, og NR3C1. En reduksjon i uttrykket av disse genene kan ha effekter på immuncelle-funksjon og cytokinproduksjon, som kan forklare immunologiske funn sett hos personer med CFS.

Les hele artikkelen:  Klikk her

.

En litt «heavy» artikkel. Kom gjerne med kommentarer til oversettelsen, det var mye fagspråk og ikke helt enkelt.

Og om noen har lyst til å  forklare litt mer om hva dette egentlig betyr, så hadde det vært supert!;-)

.

Reklamer

2 kommentar to “Mulig genetisk feilregulering i ME/CFS hos barn og ungdom.”

  1. Måne 10/12/2010 kl. 16:12 #

    Dette er stoff som er utenfor min forståelse..Bortsett fra at jeg ser at det kan tyde på at man er genetisk disponert for å få ME?? Jeg tenker da på at KDM har sagt mange ganger til datteren og meg at vi har en «genetisk deffekt i immunsystemet «og derfor blir vi syke ..(av infeksjoner osv.) Kanskje er dette enda en brikke i puslespillet: Genetisk disponert-får retrovirus\virus \bakterier\parasitter som kroppen ikke er istand til å nedkjempe osv. Bare tenker..At dersom man ikke er genetisk disponert klarer immunsystemet å ordne opp på egenhånd?? Mye å lure på..

  2. Martha 10/12/2010 kl. 21:27 #

    Jeg har hørt eller lest noe om at man kan være genetisk disponert for ME, så derfor synes jeg det er interessant om det kan komme noe mer informasjon om akkurat det, men dette var litt tungt tilgjengelig synes jeg også. Interessant å høre at KDM har nevnt dette for deg og datteren din, det er vel noe i det sikkert, at man er mer mottakelig, eller ritkigere at immunsystemet ikke så lett greier å nedkjempe virus m.m om man har denne genetiske disposisjonen. Det stemmer jo også med det at det mange ganger er flere i samme familie som får ME. Dette kan godt være en brikke i puslespillet..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: