Hva er likheten mellom HIV og XMRV?

11 des

XMRV Global Action tipser på sine FB-sider om en tekst skrevet av en ME-pasient. De gjengir deler av teksten på denne siden: Klikk her

For å lese hele originalteksen: Klikk her

Teksten fritt oversatt til norsk av meg: (det er mine uthevinger)

HIV er av slekten retrovirus som kalles lentivirus, mens XMRV er en gamma-retrovirus, og jeg antar de er ulike arter i samme familie. XMRV er det første gamma-retroviruset som har vist seg å kunne infisere mennesker.

Dette betyr at selv om begge virusene forårsaker en type immundysfunksjon, kan de opptre veldig forskjellig.

Nyere forskning tyder på at XMRV ikke forblir i blodet slik som HIV. Etter bare en uke med infeksjon i aper, vandrer nesten alt viruset til lymfesystemet, og de bruker kan hende lymfeknutene for å forflytte seg. Dette betyr at å benytte kun blodprøver for å finne XMRV ikke er tilstrekkelig for å gi et godt resultat, og man må sannsynligvis ta biopsier (fra ulike kroppsvev) for å finne ut om pasienten er positiv. Det har også blitt fremsatt påstander om at XMRV infiserer hjerne og benmarg.

Det er ikke enda avklart om XMRV er smittsomt eller ikke, evt. er det noen som er nervøse for å frigjøre funnene. Dette er fordi XMRV stammer fra MuLV (murine Leukemi Virus) som det angis kommer fra mus. MLV er også nært knyttet til et annen gamma-retrovirus: Feline Leukemi Virus (FLV), som infiserer huskatter. Under replikeringsperioden (infeksiøs periode) er FLV svært smittsomt, noe de fleste veterinærer kan fortelle. Så det er mistanke om at XMRV også kan være overførbart i noen kroppslige væsker, som er sputum (halssekret), spytt, urin, avføring, sæd, morsmelk, og blod. Som du kan forestille deg, vil denne muligheten være et politisk mareritt. Slik det er pr. i dag, blir de som er smittet med XMRV rådet til å følge samme forholdsregler som om de har HIV. Det eneste vi vet helt sikkert om menneskelige retrovirus er at de er seksuelt overførbare.

Som sagt har ikke forskning enda avklart om XMRV forårsaker sykdom. Så alt vi har å gå ut i fra er slektskapet til MLV-virusene. MLV forårsaker leukemi og lymfom hos mus-arter. Det har blitt gjort klart nå at XMRV infiserer mennesker med ME/CFS, og det neste spørsmålet blir da om denne pasientgruppen har større sjanse for å pådra seg kreft?
http://www.theoneclickgroup.co.uk/documents/ME-CFS_docs/Causes% 20of% 20Death% 20 -% 20CFS% 20Patients.pdf

Et av de største spørsmålene som stilles er den høye prevalensen av XMRV i den friske befolkningen. Ifølge tidlige positive studier er inntil 8% av friske mennesker kanskje uvitende bærere! Det vil i tilfelle bety at over en halv milliard (500 millioner mennesker) globalt er smittet av XMRV. Om man sammenligner med HIV er litt over 30 millioner mennesker smittet. Det  kommer det til å bli en stor epidemi.

Det har vært antydet at ulike vanlige plager (som EBV-kjertelfeber, eller menneskelig herpesvirus etc) sammen med XMRV kan forårsake symptomer og immundysfunksjon. Dette kan bety at ikke alle som har XMRV vil utvikle ME/ CFS. Men XMRV har også være assosiert med autisme, atypisk MS, Golfkrig-syndrom, fibromyalgi, og autoimmune sykdommer (f.eks. kolitt etc). Så hvis du er en asymptomatisk bærer av XMRV nå, betyr ikke det at du ikke vil utvikle symptomer i fremtiden.

Problemene vi har i øyeblikket i Storbritannia er at regjeringen venter på at noen skal bekrefte at XMRV forårsaker sykdom, snarere enn å forske for selv å finne ut av det. Burde det ikke være slik at før det er bevist at XMRV er ufarlig, bør vi behandle det som om det er farlig?

Vi må oppmuntre til bevissthet for dette viruset. Det eksisterer, og mennesker er smittet. Faktisk venter jeg på mine testresultater nå, og jeg har fått beskjed om å forvente det verste.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: