Fra uføretrygd til eget firma

5 jan

Nå støtter visst NAV t.o.m utdanning i Lightening Process.

Hentet fra Agderposten, 5. jan 2011, side 3

Arendalskvinnen Trine Berge led av kronisk utmattelsessyndrom (ME) og ble uføretrygdet. Helt til hun fikk hjelp i London, via metoden Lightning Process, som hun snart kan tilby.

Nevrolingvistisk programmering (NLP), er læren om mennesket og hjernen. Tidligere erfaringer og opplevelser gjør at vi reagerer på en tillært måte, ved en automatisk programmering.

– Med NLP-teknikk kan vi gjøre om på dette, sier Berge.

Hun er allerede nå sertifisert NLP- og coach-instruktør fra Phil Parker Training Institute.Nå er hun i gang med masterstudiet.

– Jeg kan hjelpe med blant annet smertelindring, bedre helse, styrket selvtillit og selvbilde, stressmestring, uro og angst, bli kvitt uvaner, allergier og fobier, røykeslutt, avslapping og et bedre liv, sier Trine Berge.

Jeg vil jeg kan

Hun har nettopp etablert firmaet «Jeg vil jeg kan» i Tollbodgaten i Arendal. Ingen som møter den energiske kvinnen kan forstå at hun helt siden barndommen var plaget av smerter, trøtthet og infeksjoner, helt til hun ble uføretrygdet gjennom 10 år.

Hun prøvde flere ganger å finne vei ut av uføret, men det var først da hun kom over en Lightning Process kurs i London at det virkelig hjalp.

– Det handler om egentrening og teknikker som hjelper deg til å bekjempe alt som påvirker kroppen negativt, stress og sykdom som mobiliserer kroppens forsvarsverk, sier Trine Berge.

I helsevesenet er metoden ansett som en alternativ behandlingsmetode. Likevel har Trine Berge møtt stor velvilje i Nav, både fordi den hjalp henne ut av uføretrygd, og ved at Nav støttet noe av utdannelsen.

– Utdanning gjennom finansiering fra NAV innen dette området er ikke vanlig, bekrefter da også seniorrådgiver Lise Jørenn Grøndahl Berg i Nav.

– Ved vurdering av hvilke typer opplæring som kan gis, foretas en individuell vurdering i forhold til den enkelte bruker. Det vurderes om opplæringen kan betraktes som hensiktsmessig for å kunne skaffe eller beholde et høvelig yrke, og om opplæringen vurderes som nødvendig, sier Grøndahl Berg.

Trine Berge merker at det skjer en utvikling i synet på metoden:

– Jeg ser at flere leger tror på metoden. Selv hadde jeg 200 gratisklienter under utdannelsen. 85 prosent av dem som deltar på kursene blir bra av sine plager. Mye avhenger av egen innsats, sier Trine Berge.

Mest kvinner

Det er flest kvinner som oppsøker hjelp for de plagene Trine Berge kan kurere.

– Perfeksjonisme er heller ikke bra. Da vil jo ingenting noen gang bli bra nok, sier Berge.

Reklamer

5 kommentar to “Fra uføretrygd til eget firma”

 1. Et liv å leve 05/01/2011 kl. 18:26 #

  Skulle alle ME syke være perfeksjonister? Hvor står det?
  Jeg tenker at ME er en paraplydiagnose som inneholder litt av vært. Men at perfeksjonisme sliter ut folk tviler jeg ikke på.
  Jeg ser at hun ikke tar opp at LP botar ME. Har de blitt mye forsiktigere med å gjøre en slik reklame?
  Det er positiv, tross alt.
  Godt nytt år forresten!

  • Martha 07/01/2011 kl. 14:57 #

   Godt nyttår til deg også! 😀
   Ja, jeg la også merke til at hun ikke sier at LP skal kurere ME, og det er veldig bra! Det virker som mange er blitt forsiktigere med å si det, heldigvis.
   Håper du har fine dager!
   Stor klem fra Martha

 2. Et liv å leve 05/01/2011 kl. 18:34 #

  Men det er hyggelig med alle som kjenner seg frisk igjen. Det er gledende. Bare det holder over tid…

 3. melivetpaaslep 07/01/2011 kl. 17:47 #

  Godt å høre at det er mulig å få økonomisk støtte til utdannelse selv om det er alternativt. Det er en positiv ting så lenge det ikke fører til en generell forventing om at alle som har ME har nytte av LP og fordømmelse hvis en ikke vil prøve det. Det er jo ikke snakk om å «prøve» når LP krever at en skal ha stor tro på det for å få lov til å delta. Uansett: Bra for henne at hun er frisk og fungerer så bra!

  God helg til deg, Martha!

  • Martha 09/01/2011 kl. 17:27 #

   Så koselig med en hilsen fra deg!
   Jeg er enig med deg i at det er positivt at NAV gir støtte til utdannelse i alternativ behandling. LP hjelper for noen, men ikke for alle. Pasienter med ME-diagnose er en stor gruppe med ulike sykdommer, eller hva jeg skal kalle det, så vi trenger ulike typer behandlinger.
   Tusen takk, og jeg håper du også har en god helg!
   Stor klem 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: