PACE Trial studiet

18 feb

I hele dag er det blitt publisert artikler i ulike internasjonale medier om studiet på behandlingsmetodene kognitiv adferdsterapi (CBT), gradert treningsterapi (GET) og pacing/aktivitetsavpasning (AAA).

PACE Trial studiet et det største og mest omfattende som er blitt utført til nå. Rundt 600 britiske ME-pasienter ble delt inn i 4 ulike grupper, der den første gruppen bare fikk medisinsk behandling mens de 3 andre fikk medisinsk behandling sammen med en av de andre behandlingsmetodene.

Resultatet ble publisert i dag i det medisinske tidsskriftet The Lancet, og konklusjonen var at CBT og GET ser ut til å gi moderat bedring mens AAA ikke ser ut til å gi noe bedring.

Det er selvfølgelig kommet kritikk mot studiet, og den største innvendingen er utvelgelsen av pasientgruppen som er testet. Det hevdes at dette ikke bare er ME-pasienter, men også pasienter som har andre utmattelsestilstander.

Selv har jeg ikke enda lest selve studien, bare det som er gjengitt i mediene, men stemmer det at det er Oxford-kriteriene som er brukt, så er pasientutvalget videre enn bare å gjelde ME-syke.

Les abstrakt fra studiet HER

Les hele studiet HER

 

 

——————–

Nå har jeg registrert meg på <a href=»http://bloggurat.net/minblogg/registrere/fe9ef3892306929d83ce3603c4114bb97ff28a0b»>Bloggurat</a&gt;.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: