Bruce Lipton: Om bevissthetens kraft

15 jun

Den amerikanske forskeren Bruce Lipton utførte kloning av stamceller allerede i 1967. Han erfarte da at stamceller med samme DNA kunne utvikle seg til ulike slags celler avhengig av hva slags miljøpåvirkning de mottok. Dette førte ham til erkjennelsen av at det ikke er gener som bestemmer liv, men at miljøet former DNA! Til tross for dette kringkastes uvitenskapelig ”genetisk determinisme” via såvel legestudier som media den dag i dag, mer enn 40 år senere.

Den nye vitenskapen som kalles ”epigenetic control” – overgenetisk kontroll (prefikset ”epi” betyr over eller overordnet) – omhandler hva som påvirker genene.

Dette får store konsekvenser for den enkelte, i et samfunn hvor stadig flere blir tutet ørene fulle om ”genetisk determinisme”, som innebærer at man lærer seg å se på seg selv som et offer (for egne gener): ”Det er ikke noe du kan gjøre for å unngå dette, du ser det ligger nok i genene dine”.

Sannheten er at ettersom det ”epigenetiske miljøet” kan endres, innebærer det at du selv kan bli herre over dine egne gener…

Bare 2% av sykdommer kan knyttes til genetikk.
98% av sykdommer kan knyttes til miljø.

“Your mind’s perception of the world changes your biology – the chemistry of your body – which changes your cells. So if you can control your mind…”

Det bevisste sinnet utfører bare 5% av tenkningen. Det ubevisste sinnet forestår 95%. Ved å endre ubevisste holdninger og ”tankestrukturer” vil mye kunne oppnås…

Det ubevisste sinnet bedriver i stor grad ”vanetenkning”.

Lipton sier bl.a. dette om betydningen av bevissthet:
”The unconscious of the subconscious should become conscious, to become aware of habits that should be changed consiously. Most subconscious attitudes come from other people”.

Kroppen har 50 trillioner celler, som alle har blodet som et viktig element. Tanker og følelser påvirker hvilke kjemiske substanser som slippes ut i blodet etter instrukser fra hjernen. Mye frykt skaper et kjemisk miljø beregnet på beskyttelse (fremskapt av f.eks. hat eller frykt), som er forskjellig fra et kjemisk miljø som er velegnet for vekst (fremskapt av f. eks. glede og kjærlighet).
Placebo-effekten og nocebo-effekten

Placebo-effekten innebærer at man blir bedre av en sykdom som følge av at man tror at en behandling vil hjelpe. Ifølge Lipton gjør placebo-effekten seg gjeldende i mellom 1/3 og 2/3 av alle sykdomstilfeller, også tilfeller som behandles med kjemiske medikamenter.

Nocebo-effekten er mindre kjent men ikke desto mindre viktig. Nocebo-effekten innebærer at troen på at man vil kunne bli dårligere gjør at man blir dårligere. Det er faktisk mulig å bli så dårlig av nocebo at man til slutt dør av det.

”Those who are happy are healthy”.
Science and spirituality coming together

The quantum field is defined as “invisible moving forces that influence the world”. Dette er samme definisjon som betydningen av spiritualitet!

Reklamer

3 kommentar to “Bruce Lipton: Om bevissthetens kraft”

 1. Martha 15/06/2011 kl. 10:49 #

  Det var rett og slett nesten umulig å bruke copy & paste for å legge inn denne teksten i bloggen, og etter omtrent 5 forsøk ble det som det ble. Og det var umulig å få redigert noe eller å få lagt inn link til kilde.

  Den kommer derfor her: http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/bruce-lipton-om-bevissthetens-kraft/

  Anbefaler dere å gå inn på denne siden, her ligger det også et par videoer, som det helt sikkert er verdt å få med seg.

  Har ikke fått sett på dem selv enda, skal innrømme at jeg akkurat nå i morges oppdaget denne forskeren via Jon Schau sin Facebook-side, og ble veldig fascinert over Liptons arbeid og forskningsresultater. Dette er noe jeg vil lære mer om, og jeg vil derfor også gjerne dele «min nye oppdagelse» og facinasjon over hvilken kraft tankene våre faktisk har, med dere.

  • tutta 24/06/2011 kl. 09:59 #

   Hei igjen.
   Jeg ser at det du har erfart setter nysgjerrigheten i sving. Jeg har også lekt i samme gate som deg- utrolig tankevekkende og spennende!!
   klem tutta

   • Martha 05/11/2011 kl. 19:52 #

    Hei Tutta!

    Det kommer dessverre et sent svar fra meg, har vært veldig dårlig og måttet sette hele bloggen på pause.

    Men ja, jeg synes dette er veldig spennende. Men jeg tror også at det er lettere å prøve å forebygge sykdom på denne måten enn å skulle kurere den.

    Jeg holder fast ved at hjernen vår er et helt fantastisk redskap, og tankens kraft er enormt viktig ift. mange prosesser i kroppen og for å kunne nå våre mål og få det livet vi ønsker oss. Og det er ikke noe
    «hokus pokus», det er hard jobbing for å kunne oppnå de mål vi setter oss.

    Jeg er nå likevel kommet til at jeg ikke greier å gjøre meg selv frisk vha mentale teknikker. Det må medisiner til. Rett og slett fordi immunforsvaret mitt ikke fungerer som det skal (det får jeg medisiner for å bygge opp) – og jeg føler sterkt at teorien til Fluge og Mella om at ME er en immunologosk sykdom, henger helt på greip, og at nå finnes det faktisl – endelig – en medisin som kan gjøre oss friske. Altså de med ME-diagnose som har denne «defekten». Men ME er jo en sekkediagnose, der helt klart mange har gode muligheter til å bli friske vha mestringsteknikker som f.eks. LP-kurset tilbyr.

    Men jeg synes som sagt fremdeles at det er spennende å lære mer om hva vi selv kan få til ved å bruke hjernen vår på nye måter.

    Håper alt er bra med deg Tutta, og håper du snart kommer innom igjen!

    Stor klem fra meg til deg 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: