ME- og FM-pasienter aksjonerte på APs hjemmeside på Facebook – men da ble det bråk!

21 nov

Hentet fra Aftenposten.no 21.22.2011

Aksjon fjernet fra Aps facebookside

Fibromyalgipasienter og ME-syke har i dag aksjonert på Arbeiderpartiets hjemmeside. Det ble oppfattet som spam. Nå raser diskusjonen på facebook og twitter.

Hjelp oss Jens!

Fibromyalgipasienter og ME syke i «Hjelp oss»-aksjonen har i dag lagt ut flere meldinger på facebooksiden til Arbeiderpartiet. Aksjonen har vært planlagt i lengre tid. Bakgrunnen er at det er ventet en inerpellasjon fra Erna Solberg (Høyre) om dette i Stortinget mandag 28. november. Arbeiderpartiet svarte med å slette alle meldingene og la samtidig ut en melding om at de betraktet innleggene som spam. Det har fått mange til å reagere kraftig.

Arbeiderparti-politiker Bjørn Jarle Røberg-Larsen, som er partisekretær i Elverum Arbeiderparti og sitter i Hedmark Fylkesting for Ap. har vært opptatt av ME-sykes rettigheter i flere år, har i dag hatt en intens meningsutveksling både på twitter og facebook om aksjonen. Mange av dem ble adressert til bloggeren Anna Tostrup Worsley på Twitter. Worsley driver nettstedet diagnostisert.no, og har skrevet et langt innlegg om Arbeiderpartiets reaksjon.

«Fra i dag er det slutt på min hjelp til ME-syke med å nå frem i debatten. De er rett og slett FOR useriøse.»

Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Useriøst og agressivt 

Det har Røberg-Larsen liten forståelse for.

– Jeg synes det at man har valgt denne aksjonsformen blir useriøst. Innleggene er både agressive og flere går til personangrep. Jeg synes det er overraskende at pasientene gjør dette nå. Jeg har jobbet med dette i flere år, og registrerer at dialogen har blitt mye bedre de siste månedene. Aksjonistene kunne gått gjennom en åpen dør, men velger altså å knuse inngangspartiet med rambukk istedet. Da oppnår de kun det stikk motsatte, og det blir vanskelig å bli tatt seriøst. Jeg fremmet forslag på landsmøtet at Arbeiderpartiet skulle ta med forpliktende formuleringer når det gjaldt ME-syke, noe som ble vedtatt.

Gjør det vanskelig for seg selv

Selv om politikeren synes at de syke har ødelagt mye for seg selv, har han fremdeles sympati for de syke.

«Røberg-Larsen tramper på folk som har engasjert seg.»

Anna Tostrup Worsley

– Før aksjonen i dag hadde jeg mer entusiasme for saken. Aksjonistene gjør det vanskeligere å engasjere seg i saken politisk. Det er mange ME-syke som har fortalt meg at denne saken er trist. Jeg har stor forståelse for at de er fortvilet og oppgitt over at de er syke i mange år uten å bli tatt på alvor. Det kan hende at aksjonen i dag at dette er en reakjsjon på at de ikke blir møtt med forståelse i samfunnet. Jeg håper at de i fortsettelsen tar kontakt med interesseorganisasjonene og politikere på en mer konstruktiv måte, mener han.

Les resten av artikkelen HER

Reklamer

2 kommentar to “ME- og FM-pasienter aksjonerte på APs hjemmeside på Facebook – men da ble det bråk!”

 1. Lise 22/11/2011 kl. 13:34 #

  Ojojoj…dette var drøyt. Jeg får ikke fulgt med på alt som skjer, men nå har jeg lest litt her – og denne reaksjonen fra AP får meg til å assosiere med «strenge foreldre» og «umulige barn» ; om du ikke oppfører deg pent, og sånn som vi vil at du skal oppføre deg – da fratar vi deg goder (herunder muligheten til å bli hørt).
  Nå er jo AP-politikerne folkevalgte, og de som aksjonerte på facebook voksne, så da blir det nærliggende å sette det hele inn i en litt annen setting; nemlig uttalt hersketeknikk – vi nekter å høre på deg når du fremsetter ting som det er ubehagelig for oss å høre, og vanskelig å svare på, og vi har dessuten makt til å ødelegge for deg (!) Truer med å trekke sin støtte til ME-syke osv. Denne politikeren (nå glemte jeg navnet) kritiserer det han anser som personangrep og blir deretter selv veldig personlig i sin måte å reagere på. Lite voksent og lite profesjonelt.
  All ære til rampete ME-syke som stikker frem nesen sin og trosser de foresatte på denne måten, selv om de risikerer inndragning av godteposen på lørdag:):)
  Ha en god dag 🙂
  Lise

  • Martha 23/11/2011 kl. 07:54 #

   Hei Lise, og velkommen hit! 😀

   Ja dette her var virkelig lavmål fra AP sin side! Vi forventer annen oppførsel fra våre folkevalgte, som faktisk er valgt inn og satt i sine posisjoner for å tjene folket, på mandat fra oss. Og hvem andre enn akkurat Arbeiderpartiet er partiet som sier de skal hjelpe de svake, de som faller utenfor? Og så møter vi noe slikt. Til og med Høyre har jo vist seg mer imøtekommende og villige til å høre på oss.

   Vi ME-syke er nå for lengst fed up av behandlingen vi får, både fra politikere og helsevesen, og nå virker det faktisk som om alle mobiliserer mer enn noen gang tidligere for å bli hørt. Det henger vel også sammen med at vi har fått ganske mye vind i seilene fra utgivelsen av boken «De Bortgjemte», og ikke minst Rituximab-prosjektet i Bergen.

   Det er igrunnen ganske deilig å være litt rampete! 😉

   En god dag til deg også, Lise! 😀

   Martha

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: